BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Fodor erre nem kapott mandátumot az SZDSZ-szavazóktól"

Dessewffy Tibor szociológus a Népszabadságban megjelenő elemzésében kifejti: az SZDSZ Gyurcsány lemondását követelő nyilatkozataiban nem látja a liberális karaktert. Úgy gondolja, erre Fodor Gábor sem a szavazóktól, sem a küldöttgyűléstől nem kapott mandátumot.

A Demos Magyarország munkatársa szerint "az autonómia kísértésének nem kell ellenállni, de elég pocsék az az autonómia, amelynek annyi a tartalma, hogy Gyurcsány mondjon le"– olvasható a Népszabadságban. Dessewffy szerint az MSZP fontosabb vezetői mind megegyezésre készen fordultak a liberálisok felé. Hozzáteszi: az SZDSZ radikális álláspontját bíráló liberális politikusok (Bauer Tamás, Kis János, Radnóti Sándor) nem nevezhetőek szocialista kötődésűnek.

Dessewffy mindezt Bozóki András Az autonómia kísértése című cikkére reagálva fejti ki, hangsúlyozva, hogy egyetért Bozókival abban, hogy az SZDSZ-nek önálló, karakteresen liberális politikát kell folytatnia, abban viszont nem, hogy ennek fő eleme a miniszterelnök  lemondatása kell hogy legyen.

A szociológus szerint a politikai szavazótábor növelése csak lassú építkezéssel érhető el, és Kis János pénteki megszólalása után Fodor számára is nyilvánvaló vált, hogy rossz irányba indultak el a miniszterelnök lemondatásának követelésével. Cikkét azzal zárja: visszalépve a startmezőre Fodor Gábor és tanácsadói köre újra kezdheti június 7-től, az SZDSZ legutóbbi közgyűlésétől "egy eltékozolt nyár után, és némileg megroggyant hitelességgel".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.