BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Haldoklik a diktátor? Észak-Korea tovább titkolózik

Laphírek szerint Kim Dzsong Il augusztus 22-én összeesett. A kommunista vezető túlsúlyos és krónikus betegségekkel küzd. Észak-Korea azonban féltve őrzi a legfőbb vezetőjének állapotáról szóló híreket, egyelőre a dél-koreai titkosszolgálat sem erősítette meg a hírt.

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető betegsége miatt összeesett a múlt hónapban - idézi a Csoszun Ilbo című dél-koreai újság cikkét a hirado.hu.

A lap Dél-Korea pekingi nagykövetségének egyik tisztségviselőjét idézte, aki elmondta: olyan hírszerzési értesülés birtokába jutottak, amely szerint Kim Dzsong Il augusztus 22-én összeesett. A dél-koreai titkosszolgálatok egyelőre nem erősítették meg az értesülést.

A 66 éves Kim Dzsong Il túlsúlyos és krónikus betegségekkel - cukorbajjal, szívpanaszokkal - küzd. Egészségi állapotáról rendszeresen különböző híresztelések kapnak lábra Dél-Koreában. A világtól elzárkózva élő, sztálinista vezetésű Észak-Korea azonban egyik legféltettebb titkaként őrzi, hogy vezetője valójában mennyire egészséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.