BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Büntetőeljárás indult a monorierdői mozdonyvezető ellen

Büntetőeljárás indult a Monorierdőnél történt vasúti baleset ügyében az InterCitybe belerohanó személyvonat vezetője ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

Erről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti Osztályának vezetője tájékoztatott keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. Török Csaba alezredes elmondta: a szakértői vizsgálatok szerint a mozdonyvezető tehető felelőssé a négy ember halálát és húsznál több utas sebesülését előidéző balesetért – idézi az MTI-t a gondola.hu.

A gyanúsított ellen a vasúti közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt folyik vizsgálat, e cselekményért 2-8 év börtönbüntetés szabható ki - tette hozzá. A mozdonyvezető a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta, a baleset bekövetkezéséért nem tartja magát felelősnek, ezért védőjének indítványozására további igazságügyi szakértőket rendelnek ki az ügy körülményeinek tisztázására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.