BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Semjén csak egy "köszönöm szépent" mondhatott, beperli A szólás szabadságát

Politikai szándékot is lát a KDNP abban, hogy az MTV vasárnap esti műsorában megszólaló frakcióvezetők közül kihagyták Semjén Zsoltot. A párt ezért jogorvoslattal fog élni.

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a Magyar Televízió nem tett eleget a közszolgálatiságból eredő kötelezettségének, mivel a vasárnap este sugárzott A szólás szabadsága című műsorban csupán négy parlamenti párt (MSZP, Fidesz, SZDSZ, MDF) frakcióvezetőjének részvételével folytattak beszélgetést Magyarország válságos pénzügyi állapotáról és a műsor készítői a KDNP képviselőcsoportjának vezetőjét, Semjén Zsoltot nem hívták meg az adásba – írja a Magyar Nemzet Online.

A kereszténydemokraták szerint itt a súlyos szakmai hiba mellett politikai szándék is feltételezhető, ezért a KDNP képviselőcsoportjának vezetősége minden rendelkezésre álló fórumon jogorvoslattal fog élni, hogy a felelősség, a felelősök személye egyértelmű megállapítható legyen, s ne maradjon el a felelősségre vonás sem - áll a párt közleményében.

Az ellenzéki párt felhívja az MTV műsorkészítőinek és felelős vezetőinek a figyelmét arra is, hogy a 2006. május 16-án megalakult országgyűlésnek öt képviselőcsoportja van, az egyik a Kereszténydemokrata Néppárt frakciója, mely 23 képviselővel rendelkezik, így a harmadik legnagyobb frakció a Házban.

Ugyancsak a szakma szabályaival ellentétesen a műsornak a nemzeti csúcsról készült összeállításában Semjén Zsolttól  csak egy elköszönést vágtak be, mondandóját a narrátor foglalta össze röviden. A KDNP elnöke csupán egy "Köszönöm szépen" erejéig volt hallható, míg a többi résztvevő ennél lényegesen hosszabban és tartalmasabban beszélhetett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.