BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Polgárháborúhoz vezethet a cigányok és a magyarok közötti feszültségek szítása"

Vaján szabolcsi cigány kisebbségi vezetők, polgármesterek, valamint Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke közös fórumot tartott. Vona szerint a cigányok és a magyarok közötti feszültségek szítása polgárháborúhoz vezethet - írja a Népszabadság.

Balogh Gyula helyi vállalkozó, korábbi képviselő úgy fogalmazott: a Jobbik az egyetlen párt, mely zászlajára tűzte a cigányság és a magyarság együttélése kérdésének feszegetését - idézi fel a lap.

Vona Gábor azt mondta: van megoldás, erről azonban bővebben nem beszélt. Ehelyett azt hangoztatta: a magyar politikai garnitúra – benne az MSZP és a Fidesz – nem tett le az asztalra semmit a megoldás érdekében, fenntartja és újratermeli a problémát.

"A cigányság valódi ellensége nem a Jobbik és nem a Magyar Gárda, hanem a jelenlegi politikai garnitúra, és saját jelenlegi vezetése, Kolompár Orbán és Horváth Aladár" – mondta Vona. Kijelentette: "a magyarság már mindent megtett, a labda a cigányság térfelén pattog".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.