BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cáfolják, hogy Magyarországra került volna a szalmonellás mogyoróvajból

Magyarországon nem került forgalomba olyan amerikai mogyoróvaj, amely feltehetőleg szalmonellával szennyezett - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBIH) kedden.

Az eddigi vizsgálatok alapján európai cégekhez is szállítottak olyan amerikai mogyoróvajat, amely feltehetően szalmonellával szennyezett, a brit, dán, holland, ír és német vállalatokhoz került termékeket a piacról visszahívták, jelenleg magyar érintettség nincs - írja a MÉBIH közleménye. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA)közzétette a feltehetően szennyezett termékek listáját, amely a www.accessdata.fda.gov oldalon elérhető.

A listát rendszeresen frissítik. Az ügy fejleményei a www.mebih.hu honlapon is követhetők. Hírügynökségi jelentések szerint hétre emelkedett a szalmonellafertőzés halálos áldozatainak a száma az Egyesült Államokban. A tavaly ősszel kezdődött járványban negyvenhárom szövetségi államban eddig összesen legalább ötszázan betegedtek meg. A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal közölte, hogy az ügy fejleménye a www.mebih.hu honlapon keresztül is követhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.