BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bill Gates szúnyogokat eresztett szabadon - Fotó

A Microsoft alapítója a Technológia, Szórakoztatás, Design Konferencián egy pohár szúnyogot eresztett a hallgatóság közé. Bill Gates ezzel hívta fel figyelmüket a malária veszélyeire.

A Technológia, Szórakoztatás, Design Konferencia (TED) az infokommunikáció vezető képviselőin kívül politikusokat és hollywoodi sztárokat is vonz.

Őket sokkolta Bill Gates azzal, hogy egy "pohárnyi" szúnyogot eresztett szabadon előadása közben – tudósít a FOXNews.

"A maláriát a szúnyogok terjesztik. Hoztam magammal párat, hagyom, hogy szabadon repkedjenek. Miért csak a szegények betegedjenek meg?" – mondta Gates, mielőtt a közönségre szabadította a vérszívókat.

A hatás fokozása érdekében a Microsoft guru csak egy perccel később közölte, hogy a szúnyogok nem hordozzák a maláriát.

A különleges felhívást a Bill and Melinda Gates Foundation szervezte. Az alapítvány hosszú ideje támogatja a halálos trópusi betegség ellen vívott küzdelmet, tavaly szeptemberben Gates bejelentette, hogy 168 millió dolláros adománnyal járulnak hozzá a vakcina kifejlesztésén dolgozó projekthez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.