BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány is tárgyal a cseh és a lengyel kormányfőkkel - többek között

A miniszterelnök február végén és márciusban több vezető európai politikussal tárgyal, többek között az Európai Bizottság elnökével, és a V4-ek kormányfőivel - közölte a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid elmondta: Gyurcsány Ferenc február 24-én Brüsszelbe utazik, hogy José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével ismertesse a kormány intézkedéseit a gazdasági válság kezelésére. Egy nappal korábban Budapesten hivatalában fogadja a francia szenátus elnökét, Gerard Larchert - írja az MTI alapján a Klubrádió.

A kormányszóvivő kitért arra, hogy a V4-es csoportot elnöklő lengyel kormányfő március elsejére Brüsszelbe hívta a csoport országainak (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) miniszterelnökeit.

Daróczi tájékoztatása szerint március 3-án Gyurcsány Frankfurtba és Londonba utazik, ahol pénzügyi szakemberekkel és befektetőkkel találkozik.

Az új osztrák kancellár első hivatalos Közép-Európai útja Magyarországra vezet, Werner Faymant március 5-én fogadja majd Budapesten a magyar kormányfő.

Ezután március 10-én Moszkvában orosz-magyar kormányközi konzultáció lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.