BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Indulhat a kémek után kémkedő műhold az amerkai légierő szerint

A Boeing és az amerikai légierő "űr alapú űr megfigyelésnek" (SBSS) nevezi azt a programot, amelynek keretében kémtevékenységet folytató műholdakat kémlelnek majd.

"Az SBSS csapata jól halad a program indítása felé" – idézi a The Register James Jordan tábornokot, az amerikai légierő űrkutatási szárnyának munkatársát. A bizakodás okát az adja, hogy kémműholdat nemrég sikeresen tesztelték a Földön. Egy coloradói központból titkosított csatornán küldtek jeleket a műholdnak, amelyekre az megfelelően reagált.

A terv szerint az SBSS-t tavasszal lövik fel az űrbe, ahol optikai érzékeléssel azonosítja majd a Földközeli objektumokat. A lap ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy ezek a műholdak nemcsak űrbéli szomszédjaikat figyelhetik meg, hanem akár egy félteke minden tevékenységét, az időjárástól függetlenül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.