BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Véget kell vetni a kétértelmű nyilatkozatoknak - véli a kisebbségi ombudsman

Keddi parlamenti felszólalásban követel határozott és konkrét politikai lépéseket a tatárszentgyörgyi bűncselekménnyel kapcsolatban Kállai Ernő kisebbségi ombudsman; szándékát "a romák elleni gyilkosságokkal, támadásokkal és megnyilvánulásokkal" indokolta.

Véget kell vetni a képmutató és kétértelmű politikai nyilatkozatoknak, az elhallgatásoknak, a gyűlöletbeszédet tulajdonképpen védelmébe vevő, a szólásszabadságra hivatkozó elméleti jogászkodásnak" - idézi a biztost a Népszabadság.

A romák és a bűnözés állítólagos kapcsolatának folyamatos hangsúlyozása és az előítéletes gondolkozásra építő felelőtlen politizálás következtében alapvető erkölcsi gátak omlanak le, és ez nyilvánvaló táptalaja az erőszakos cselekményeknek" - fogalmazott Kállai Ernő.

Az ombudsman tapasztalatai szerint romák és nem romák egyre inkább azt érzik, hogy az állam nem képes garantálni a biztonságukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.