BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A megyei elnökök fellázadnak Fodor Gábor ellen?

Nagy Béla, a távozóban lévő Békés megyei SZDSZ-elnök szerint a párt megyei szervezeteinek 50-60 százaléka az előre hozott választást támogatja. Úgy látja: Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölti támogatása gyakorlatilag koalíciót jelent, akkor viszont az alapszabályt követve nem az SZDSZ országos tanácsa, hanem a küldöttgyűlés jogosult dönteni.

Telefonos konferenciabeszélgetést folytatott vasárnap délután Fodor Gábor pártelnök az SZDSZ megyei elnökeivel Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségének támogatásáról. Nagy Béla, Medgyesegyháza polgármestere, az SZDSZ Békés megyei választmányának már tavaly lemondott, de utódja megválasztásáig ügyvezetőként még dolgozó elnöke is részt vett ebben a beszélgetésben. Szerinte akkor a megyei elnökök 50-60 százaléka elutasította, hogy az SZDSZ Bajnait támogassa, ehelyett az előre hozott választások mellett foglaltak állást – írja a Népszabadság.

"Fodor Gábor véleményével szemben mi úgy gondoljuk: de facto újrakötné a koalíciót az SZDSZ az MSZP-vel, ha Bajnai Gordon előzetesen meghatározott feltételei mentén támogatnánk a kormányt, még akkor is, ha nem küldenénk minisztereket a kormányba" - mondta Nagy Béla. - Koalíciókötéshez pedig a párt belső szabályzata szerint még az országos tanács döntése sem elegendő, hanem csak a küldöttgyűlésnek van joga dönteni. Nagy Béla úgy véli: az SZDSZ-ben nem dőlt el véglegesen Bajnai támogatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.