BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A NATO elégedett Magyarországgal

Pentagon elégedett az afganisztáni magyar szerepvállalással, így az áprilisi NATO-csúcson Budapest nem tesz új felajánlást.

Albánia és Horvátország is tagja lesz a NATO-nak áprilistól - ezt Jaap de Hoop Scheffer főtitkár mondta Budapesten. A katonai szövetség főtitkára Magyarország NATO-csatlakozásának 10 éves évfordulóján beszélt a Parlamentben.

Megköszönte az afganisztáni magyar katonák munkáját és kérte, hogy hosszabbítsák meg a 350 katona év végén lejáró kiküldetését. A főtitkár azt is közölte, hgy a védelmi szövetség elégedett Magyarország teljesítményével. "Remélem, sőt meg vagyok győződve arról, hogy Magyarország továbbra is kitart elkötelezettségei mellett, különösen Afganisztában, ahol mint tudjuk nagyon sok minden forog kockán" - mondta Jaap de Hoop Scheffer.

Gyurcsány Ferenccel és Göncz Kingával is tárgyalt az elmúlt tíz év sikereiről és az újabb kihívásokról a NATO főtitkára.  Gyurcsány Ferenc azt mondta: hazánk ezután is részt vesz a nemzetközi missziókban, és bátran szembenéz az újabb és újabb kihívásokkal.A NATO-főtitkárt kitüntette Sólyom László köztársasági elnök.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.