BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az FBI nem győzi lenyomozni a pénzügyi csalásokat

Az FBI igazgatója, Robert Mueller kongresszusi meghallgatásán elmondta: a pénzügyi csalási ügyek száma úgy megemelkedett, hogy más területekről kell forrásokat átcsoportosítania, hogy biztosítsa a szükséges kapacitást.

Robert Mueller az AP információi szerint ma a Kongresszus igazságügyi bizottsága előtt elmondta: a jelzáloghitelekkel kapcsolatos csalások önmagukban kétezer ügyet tesznek ki, emellett 566 céges csalási ügyön dolgoznak a szövetségi nyomozók.

Az FBI igazgatója szerint az iroda kénytelen forrásokat átcsoportosítani a kapacitás biztosítására úgy, hogy a terrorizmus elleni védekezés és a korrupció elleni nyomozások se szenvedjenek hiányt. Mueller utóbbit az FBI prioritásként tekinti: 2003 óta 50 százalékkal emelkedett a korrupciós ügyek száma, jelenleg 2 500 ügyben folyik nyomozás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.