BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Clinton: Az amerikai segély segít a palesztin állam létrehozásában

Hillary Clinton a Gáza újjáépítésével kapcsolatos konferencián bejelentette: az Egyesült Államok összesen több mint 900 milliárd dollárt adományoz a palesztinoknak és szigorú ellenőrzést tart annak érdekében, hogy a források ne kerülhessenek a Hamászhoz.

"A gázai krízisre adott válaszunk nem választható el azoktól az erőfeszítésektől, amelyeket a tágabb értelemben vett béke megteremtéséért teszünk" – idézi a Reuters Hillary Clinton nyilatkozatát. Az amerikai külügyminiszter a Sharm el-Sheikh-ben rendezett, Gáza újjáépítéséről szóló konferencián beszélt az összesen 900 milliárd dollárra rúgó amerikai segítségnyújtásról.

A külügyminiszter az egyiptomi konferenciát követően Izraelbe utazik első közel-keleti békekörútja keretében. Clinton leszögezet: a Gázai övezet jelenlegi helyzetében lehetőséget látnak arra, hogy közelebb léphessenek közös céljaikhoz. A 900 milliárd dolláros csomagnak egyharmadát fordítják Gáza újraépítésére.

Clinton hangsúlyozta: a források elosztása során szorosan együttműködnek a Palesztin Hatósággal, így biztosítják, hogy az összeg ne kerüljön a Hamász kezébe. Clinton szerint a palesztinok segélyezése hosszú távon javítja az önálló palesztin állam kialakításának esélyét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.