BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Leülős" tüntetés Pakisztánban a tiltás ellenére

Hiába tiltotta be a demonstrációkat a pakisztáni kormány, Nawaz Sharif ellenzéki politikus hívei ma mégis tüntetnek a parlament épülete előtt.

Mint arról tegnap beszámoltunk, az egyre instabilabbá váló Zardari-kormány betiltotta az ellenzéki megmozdulásokat. A meggyilkolt Benazir Bhutto özvegye, Nawa Sharif támogatáói ennek ellenére ma a pakisztáni parlament előtt tüntetnek a kormány ellen.

Az AP információi szerint Anna Paterson amerikai nagykövet ma találkozott az ellenzéki vezetővel a válság megoldása érdekében. Sharif és támogatói a független bíróság visszaállításáért hirdettek ülő tüntetést, miközben az országot egyre inkább fenyegeti az al-Kaida térnyerése.

A hatóságok tegnap többszáz aktivistát tartóztattak le és ma is őrizetben vettek hatvan tüntetők, akik Iszlámábádból Karacsiba szerettek volna eljutni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.