BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit lehet tudni Bajnai terveiről? Fájni fog, az biztos

Mintegy 600 milliárd forintos kiadáscsökkentés lapul meg az MSZP és az SZDSZ új és egyelőre véglegesnek tekinthető közös kormányfőjelöltjének a csomagjában.

Bár Bajnai Gordon jelenlegi nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter nyilvánosan még nem számolt be megszorító csomagjának elemeiről, ezt az összeget tegnap több kormánypárti képviselő – többek között Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője – is megerősítette.

A részletekről ugyanis Bajnai Gordon vasárnap este többórás beszélgetést folytatott 130 szocialista képviselő részvételével, ahol végül egy ellenszavazattal és négy tartózkodással fogadták el az általa ismertetett programot . Borítékolható tehát, hogy komoly szigorítások lesznek a szociális juttatások – többek között a gyes és a gyed –, valamint a nyugellátások területén. Utóbbi körben a 13. havi nyugdíj megszüntetése valószínűsíthető, és ugyanez a sors vár a közszféra 13. havi bérére is.

Minden embert érinteni fog és fájdalmas lesz, de meglesz az eredménye – maga a kormányfőjelölt is így harangozta be tegnap a csomagját. Kijelentette: embert próbáló időszak következik, amelybe azonban késlekedés nélkül bele kell vágni. A pártonkívüli Bajnai fontosnak nevezte, hogy személyében olyasvalaki kerülhet a kormány élére, akinek nincsenek politikai ambíciói.

„A gazdasági válság miatt nincs vesztegetni való idő, gyökeres változásokat kell végrehajtani az állam működtetésében. Kemény, de gyógyító hatású lépések megtételére van szükség” – fogalmazott.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.