BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MSZP önálló indítványt nyújt be a népszavazás elkerülése érdekében

Az MSZP-frakció önálló indítványt nyújt be a képviselői költségtérítések rendezésére - közölte Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden az MTI-vel, miután az Országgyűlés elrendelte az ezzel kapcsolatos népszavazást.

Az MSZP támogatta a képviselői juttatásokról szóló népszavazási kezdeményezést, mindazonáltal önálló indítványt nyújt be annak érdekében, hogy most ne kelljen milliárdokat költeni népszavazásra - írta közleményében a kormánypárti politikus.

 Göndör István utalt arra, a szocialisták már 2007-ben egyhangúlag úgy foglaltak állást, hogy nem akarnak külön szabályokat a képviselői juttatások területén, és kezdeményezésüket törvényjavaslatként be is nyújtották az Országgyűlésnek. A kormánypárti képviselő közölte, a témában folytatott ötpárti tárgyalások az ellenzék miatt meghiúsultak, a javaslat elfogadásához pedig kétharmados támogatásra lett volna szükség - írja a bama.hu az MTI alapján.

Az Országgyűlés elfogadta a Seres Mária által kezdeményezett, a képviselői költségtérítésről szóló népszavazás elrendelésére vonatkozó határozatot kedden. A képviselők 360 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, három tartózkodás mellett fogadták el a határozati javaslatot. A népszavazásra feltett kérdés a következőképpen hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.