BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hadititkokat őriztek a lezuhant török gépen talált laptopok

A holland hatóság átadott négy laptopot az amerikai hatóságoknak, amelyeket a februári amszterdami repülőgép-baleset után találtak meg a szerencsétlenül járt török gépen.

Lapinformációk szerint a számítógépeken az amerikai hadsereg által szerzett katonai adatok voltak, köztük a török légierő egyik légvédelmi radarrendszerével kapcsolatos információk - írja a Független Hírügynökség alapján a hirado.hu. A laptopokat a baleset után átadták a hágai amerikai nagykövetségnek, ahonnan a baleset után 48 órával visszakerültek a Boeinghez.

A számítógépek egyébként négy Boeing-alkalmazottal kerültek a fedélzetre, akik pont egy törökországi - az amerikai védelmi minisztérium megbízásából végrehajtott - küldetésből tértek vissza. Az ügyészségi szóvivő megerősítette, hogy a laptopokon "bizalmas és kényes" információk voltak.

A török utasszállító repülőgépet február 25-én érte a baleset az Amszterdam melletti Schipol repülőtérnél. A balesetben kilencen haltak meg, köztük a négy Boeing-alkalmazott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.