BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő! Ismét bekapcsolhatja a fűtést a Főtáv

Az évszakhoz képest szokatlanul hideg idő miatt a Főtáv Zrt-ben arra számítanak, hogy a napokban megrendelést kapnak a távfűtés újraindítására.

A Főtáv szóvivője szerint a lakások hétfő estére fognak annyira kihűlni a nappal is csupán 15 fokban, hogy sok közösség ismételt fűtést igényeljen. Néhány helytől eltekintve a 240 ezer budapesti távfűtéses lakásban műszaki akadálya nincs a fűtés újraindításának -  írja a hirado.hu a Független Hírügynökségre hivatkozva.

Balog Róbert elmondta, ennek menete nagyon egyszerű, a közös képviselő telefonon is megrendelheti a szolgáltatást, amit írásban elegendő a házban a csapot megnyitó szerelőnek átadni. A szóbeli kéréstől számított akár néhány órán belül elindul a meleg. Ha este kérik, másnapra elindul a szolgáltatás - tette hozzá.

A fővárosban legfeljebb néhány helyen lenne akadálya a fűtésnek, ahol melegvíz-szolgáltatás van, ott eleve rendelkezésre áll az energia - magyarázta a Főtáv szóvivője. Az előfordulhat, hogy a cég végez valami olyan munkát, ami kizárja a fűtés elindítását, netán egy ház egyetlen lakásában korábban betervezett például festés, lakásfelújítás miatt leszerelték a radiátort, ami miatt megbomlott a rendszer zártsága.

FH - hirado.hu -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.