BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elindult Pápára az első C-17-es Boeing - Galériával!

A Long Beach-i BOEING gyárból 2009. július 14-én, helyi idő szerint délben felszállt az első C-17 Globemaster III katonai szállító repülőgép, amely Pápán fog állomásozni – írja a metropol.hu

A gép a dél-karolinai Charlstonba repült, ahol elvégzik rajta az utolsó simításokat, Pápára július 18-án érkezik, ünnepélyes fogadtatására július 27-én kerül sor.

A repülőgép búcsúztatásán a BOEING vezetői mellett az Egyesült Államok Légierejének magas rangú tisztjei, valamint a konzorciumban résztvevő államok képviselői vettek részt.

Az SAC programban résztvevőállamok – Bulgária, Észtország, Finnország, Magyarország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Svédország és az Egyesült Államok – korábban három C-17-es beszerzéséről és működtetéséről döntött. A következő repülőgép várhatóan 2009 szeptemberében indul Magyarországra.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.