BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kerékpársávon spórolnának? Tiltakozó biciklisták a Margit-hídnál

A Kerékpáros Magyarország Szövetség nyílt levéllel fordult az NFÜ-höz, hogy felhívja a figyelmet a Margít híd engedélyezett, az NFÜ-höz benyújtott és elfogadott felújítási terveiben bekövetkezett módosítások miatt.

A híd eredeti, engedélyezett felújítási terveiben az szerepelt, hogy a híd mindkét oldalán kerékpárút illetve kerékpársáv épül a kerékpáros civil szervezetekkel kötött kompromisszumnak megfelelően.

A szövetség tudomása szerint ez a kompromisszumos terv volt hatályban, amikor a Fővárosi Önkormányzat az ÚMFT keretére a pályázat végleges dokumentációját benyújtotta, a támogatási szerződést megkötötte.

Azonban a terveket módosították és a hídon az eddigi egyeztetésektől, engedélyezett tervektől eltérően csak az egyik oldalon lesz majd gyalog-kerékpárút, amely igencsak megnehezíti a kerékpárral közlekedők életét. Az eset kapcsán a Critical Mass nevű szervezet kedden tüntetést szervez a hídhoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.