BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szocialisták újra bedobják Gyurcsányt

Már több mint másfél hónapja elkezdte a választásra való felkészülést az MSZP.

Készül a program is, amely egyfelől választ kíván adni arra, hogy mivel folytatná kormányon a szocialista párt, illetve milyen válaszokat kész adni a válság utáni időszak problémáira a baloldal. A végleges programot a november végére, illetve december elejére tervezett kongresszus fogadja majd el, ezt szakmai és társadalmi vitasorozat előzi meg. Ugyancsak a kongresszuson nevezik majd meg az MSZP miniszterelnök-jelöltjét - értesült szocialista forrásból a Népszabadság.

A szocialista párt operatív irányítását ellátó országos választási bizottság (ovb) már kialakította a személyre szabott munkamegosztást - ennek egyik következménye, hogy a jelöltek felkészítésével foglalkozó Ficsor Ádám távozik titokminiszteri posztjáról. Várhatóak még további miniszteri távozások, de - mint azt Lendvai Ildikó pártelnök megerősítette - csak a költségvetés elfogadása után. Az ovb kibővítéséről a választmány dönt a hónap második felében.

A választási felkészülésben érezhetően összezárják soraikat a szocialisták - ez elsősorban Lendvai Ildikó aktív konszenzuskeresésének köszönhető. A Népszabadság információi szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is szerepet vállal a felkészülési folyamatban, részt vesz például a párt belső fórumain, tanácskozásain - elsősorban az MSZP alapítványa, a Táncsics kuratóriumi elnökeként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.