BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tölgyessy: Gyurcsánynak nem volt szerencséje

Az idei az egyik legrosszabb éve volt az országnak a rendszerváltás óta, és úgy tűnik, mára Magyarország lelki tartalékai elfogytak - mondta az MR1-Kossuth Rádióban Tölgyessy Péter, aki szerint az elmúlt húsz évben igazán elfogadható eredményeket csak az 1997 és 2001 közötti időszak hozott.

Az idei az egyik legrosszabb éve volt az országnak, amit a válság tovább súlyosbított, ráadásul volt egy idő előtti kormányfőváltás is, amire eddig csak haláleset miatt került sor - mondta Tölgyessy Péter a közrádió 180 perc című műsorában.

A válság sokkal hamarabb elért bennünket, mint vártuk, ám a nálunk nyitottabb gazdasággal rendelkező országokhoz képest kisebb gondokkal birkóztunk, nem a mi helyzetünk volt a legsúlyosabb a térségben, mutatóink például alig voltak rosszabbak, mint Szlovákiáé.

Ez az év leginkább azokat viselte meg, akik elvesztették munkájukat, a reálbérek bő két százalékkal csökkentek, a közalkalmazotti szférában pedig a visszaesés elérte a négy százalékot is. Eltűnik a 13. havi nyugdíj is, a háztartások fogyasztása becslések szerint nyolc százalékkal csökken, és nyilvánvaló, hogy a legnagyobb gondok most érik el a családokat.

Tölgyessy Péter szerint az év legfontosabb politikai eseménye Gyurcsány Ferenc távozása volt. Gyurcsány Ferenc sok mindent megértett a baloldal bajaiból, de nem volt szerencséje, rosszkor jutott a kormányfői székhez, munkája során pedig mindent alárendelt Orbán Viktor megállításának. Tölgyessy szerint Gyurcsány már akkor veszített, amikor nyert, és bejelentette, hogy mást csinál majd, mint amit ígért, mert innentől kezdve a következő három év csak vergődés lehetett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.