BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új társasági, cégjogi és perköltségkedvezmény-szabályok januártól

Újabb szabályok lépnek életbe a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működése érdekében.

Januártól egyszerűsödik az egyéni vállalkozók dolga, és valódi tartalommal ellátott egyéni céget alapíthatnak. Újabb szabályok lépnek életbe a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működése érdekében.

Az állami cégvezetők juttatásaihoz hasonlóan napvilágra kerülnek a szabályozott piacra bevezetett, nyilvánosan működő részvénytársaságok igazgatótanácsi, felügyelőbizottsági tagjainak járó díjazások is. Korlátozzák viszont a cégtulajdonosok, cégvezetők lakcímének megismerhetőségét. A költségkedvezmény révén pedig bátrabban pereskedhetnek a munkavállalók.

Lényegesen egyszerűbbé válik azoknak a dolga, akik egyéni vállalkozóként próbálnak szerencsét az üzleti életben. Elektronikus úton veszik őket nyilvántartásba, jegyzik be a változásokat, és szüntetik meg a vállalkozásukat.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.