BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hagyó: "Lejárató kampány folyik ellenem, de visszalépek!"

Nem indul Hagyó Miklós az országgyűlési választásokon - ezt a szocialista politikus maga személyesen jelentette be kedden.

"Eleget teszek az elnökség kérésének és visszalépek egyéni jelöltségemtől, a fővárosi listán betöltött harmadik helyemtől és visszaadom a közgyűlési mandátumomat is" - jelentette ki Hagyó Miklós kedden. Ezzel Hagyó Miklós szerint egyértelművé tette, hogy nem bújik a mentelmi jog mögé, bár országgyűlési képviselőségéről nem mond le. "Semmi olyat nem tettem, amivel megszegtem volna képviselői eskümet" - emelte ki a szocialista politikus.

Döntését azzal indokolta, hogy személyes csatájával nem akarja a baloldal neház helyzetbe hozni. "Az elmúlt 20 évben ilyen lejárató kampány még senki ellen nem folyt, mint ellenem, minden vizsgálattal bátran nézek szembe!"

Mióta a hétvégén nyilvánosságra került, hogy a BKV tanácsadói cégekkel kötött szerződései miatt előzetesbe helyezett Antal Attila terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra, vajmi kevés esélye maradt a volt főpolgármester-helyettesnek, hogy elkerülje a felelősségrevonást, ha valóban vádat emelne ellene a Fővárosi Ügyészség.

Hagyó Miklóst ezek után hétfőn szólította fel az MSZP, hogy mondjon le jelöltségéről. A korábban a BKV felügyeletét is ellátó szocialista politikus ugyanis előkelő helyen szerepelt a Szocialista Párt budapesti választási listáján.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.