BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akar turkálni a politikusok zsebében? Most megteheti!

Kedd reggeltől bárki megnézheti, hogy kedvenc politikusának van-e mit a tejbe aprítania, hiszen felkerültek a képviselők vagyonnyilatkozatai az Országgyűlés honlapjára.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is felkerültek a képviselők vagyonnyilatkozatai az Országgyűlés honlapjára, így azokat bárki megtekintheti.

Belenézhet például az ország miniszterelnökének vagyonnyilatkozatába is, amelyből kiderül, hogy Orbán Viktor csak a felét mondhatja magáénak a Budapest XII. kerületében lévő 82+101 négyzetméteres társasházi lakásnak, sőt egy 1544 négyzetméter területű telek 811/1000 részének is csak a felét tudhatja magáénak. A másik felét ugyanis felesége, Lévai Anikó birtokolja.

A vagyonnyilatkozat szerint Orbán Viktornak van még ezen kívül 5 ingatlana Felcsúton, ezeket azonban 50 évre ingyenes használatra átengedte a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak. És itt tulajdonképpen véget is ér miniszterelnökünk vagyona, ugyanis se gépjárműve, sem pedig nagy értékű vagyontárgya nincs. Olyannyira, hogy feleségével közösen vezetett számlán is csak 517 ezer forint árválkodik.

A vagyonnyilatkozata alapján az előbbieknél jóval jobban áll anyagilag Lázár János és Mesterházy Attila is.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője tavaly 4 szántóval növelte birtokainak számát, és tovább gyarapította műtárgyainak és festményeinek számát is.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője az előző évi bevallásához hasonlóan most is kilenc ingatlant tüntetett fel. Tulajdonában van továbbá egy Honda motorkerékpár, amelyet 2001-ben vásárolt. Gyűjteményében található Herendi porcelán, amelyet vásárolt, illetve ajándékba kapott. Jelentősebb vagyontárgyai között említ műszaki cikkeket és szórakoztatóelektronikai-, számítástechnikai eszközöket.

Harrach Péternek, a KDNP frakcióvezetőjének egy 1988-ban vásárolt 76 négyzetméteres társasházi lakás mellett egy budakeszi zártkerti ingatlan tulajdonosa felerészben, továbbá ajándékozás révén egy osztatlan közös erdő tulajdonosa. Havonta nyugdíjat kap, más jövedelme, gazdasági érdekeltsége nincsen.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője vagyonnyilatkozata alapján egy 85 négyzetméteres XIII. kerületi lakás tulajdonosa. A vagyonnyilatkozat szerint a képviselő jelenleg szünetelteti a felerészben tulajdonolt Schiffer és Társa Ügyvédi Irodában a foglalkozását, ebből tavaly 147 ezer forint bruttó jövedelme származott. A cégből több mint négymillió osztalékban részesült.

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője felerészben tulajdonosa egy III. kerületi 65 négyzetméteres lakásnak, amelyet 2003-ban vásárolt. Megtakarítása 600 ezer forint, de még törleszt egy 570 ezer forintos diákhitelt, valamint egy 2,5 millió forintos lakáshitelt. Gazdasági társaságban is érdekelt: felerészben tulajdonosa a Magyar Hírek Kft.-nek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.