BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Látványos támadás - Tízezer kormány-számítógépet "ütöttek ki" Franciaországban

A francia pénzügyminisztérium közlése szerint kínai internetcímeket használó hackerek látványos támadást indítottak a kormány számítógépes hálózata ellen.

François Baron költségvetési ügyekért felelős miniszter az AFP-nek úgy nyilatkozott: már elindult az eljárás a hackerek ellen, akik a G20-akkal kapcsolatos információkhoz próbáltak hozzájutni a minisztérium által látványosnak nevezett támadás során. Baron szerint soha ilyen nagyarányú támadás nem érte még a francia kormányt, amelynek során 10 ezer számítógépet kellett zárolni.

A Paris-Match magazin információi szerint a minisztériumot tavaly december óta érik rendszeres hackertámadások, a tárca közölte, hogy jelentősen megerősítették informatikai védelmi rendszerüket a további akciók elhárítására.

A tárca állítása szerint száz számítógép sérült meg a tárgyalások során és a 170 ezer munkaállomás közül 10 ezret állítottak le és indítanak újra a mai napon. A támadók a hivatalos megfogalmazás szerint profik és állítólag kínai internetcímeket használtak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.