„A babcsíra az” – nyilatkozta Reinhard Burger, a német járványügyi központ, a Robert Koch Intézet vezetője. Azok, akik ettek babcsírát, kilencszer nagyobb valószínűséggel betegedtek meg, mint azok, akik nem – fejtette ki.
A német szakemberek először a Spanyolországból importált uborkát tették felelőssé, majd később felmerült annak a lehetősége, hogy a babcsírában található a betegségekért felelős E. coli baktérium. Burger arra is felhívta a figyelmet, hogy a járványnak még közel sincs vége. A Robert Koch Intézet pénteken közétett eredményei szerint egy dél-szászországi farmról származó minták igazolták a fertőzést. Az ezután végzett tenyésztési vizsgálatok pedig egyértelműen igazolták a betegséget.
Az intézet ennek ellenére továbbra sem ajánlja a nyers uborka, paradicsom és saláta fogyasztását. A babcsíráét pedig egyáltalán nem.
A néhány héttel ezelőtti indulása óta Európa-szerte mintegy 3000-ren betegedtek meg az E- coli baktériumtól, amely eddig nem ismert baktériumok összefonódásából jött létre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.