Az osztrák hatóságok csütörtökön egy bécsi gyártó csomagolt kebabhúsában találtak lóhúst. A kebabnyársat marha-borjú-pulyka megjelöléssel forgalmazta a cég.
Előző nap vált ismertté, hogy egy karintiai gyártó olyan kolbászt állított elő, amelyhez lóhúst is felhasznált, anélkül, hogy ezt feltüntette volna. A helyi élelmiszerügyi hatóság névtelen bejelentés alapján vett mintát a "Karintiai házikolbász", illetve "Lavant-völgyi parasztszalámi" elnevezésű termékekből. A termékeket az egész ország területén forgalmazta a Billa áruházlánc.
A húsfeldolgozó üzem tagadja, hogy szándékosan kevertek lóhúst a kolbászokba. Állításuk szerint az egyik bevizsgált alapanyag egy szlovéniai beszállítótól származott. A tartományi élelmiszer-hivatal rámutatott, hogy a fogyasztók megtévesztése az is, ha külföldi alapanyaggól készítenek a "karintiai" jelzőt viselő termékhez.
Előzőleg a Lidl áruházlánc által forgalmazott, kétféle félkész ételben és egy karintiai gyártó által előállított kolbászban mutattak ki ló DNS-t az ellenőrzések. Mindkét terméket levették a polcokról. A Lidl hozzátette, hogy egyik termék sem volt a fogyasztók egészségére veszélyes.
A nagy ausztriai élelmiszer-kereskedelmi láncok (Hofer, REWE, Lidl) csütörtöki közlése szerint a lóhúsbotrány nem vetette vissza a félkész és fagyasztott termékek forgalmát náluk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.