BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics: Nem igaz, hogy büntetőjogi fellépést sürgettem trafikügyben

Büntetőjogi felelősségre vonást sürget a közigazgatási és igazságügyi miniszter a dohánykoncessziós pályázatok során előforduló esetleges visszaélések miatt. Navracsics Tibor erről a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában beszélt. Hozzátette: véleményét már több kormány- és frakcióülésen szóvá tette.

Az Indexnek Navracsics azt mondta, a Magyar Nemzet teljesen eltorzította a tévényilatkozatban elhangzott kijelentéseit. Elismerte, hogy volt olyan fórum, ahol a dohányárusítási koncessziók kérdésköre szóba került, és ahol ő valóban elmondta álláspontját, de az nem igaz, hogy a kormány és a frakció ülésein is büntetőjogi fellépést sürgetett volna. Navracsics a trafikokról szóló fideszes belső vitákról nem kívánt többet mondani.

Egy párt belső ügye nem biztos, hogy a közre tartozik – így reagált hétfőn Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a trafikbotrány szekszárdi szálára a Parlamentben. Az MSZP-s Harangozó Tamás tett fel azonnali kérdést az ügyről: hogy reagál a kormány arra, hogy kiszivárgott a hangfelvétel, amelyen a szekszárdi Fidesz megtárgyalja a trafikpályázatokat? Navracsics a belügyre hivatkozás mellett inkább az MSZP-s kormányok korrupcióügyeinek felsorolásával foglalkozott.

Közben új pályázati kiírás jelent meg a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján a kiskereskedőknek, akik korábban dohányárusítással foglalkoztak, de nem nyertek jogosultságot.

Fónagy János államtitkár a Parlamentben azt mondta, az új pályázati kiírással lehetőséget kapnak a korábban dohányárusítással foglalkozó családok, hogy tevékenységüket folytassák.

Valójában rendkívül szűk a kör lehet, akik mégis megtarthatják a trafikjukat. Csakis az élhet ugyanis a lehetőséggel, aki 1993. január 1-je óta üzemelteti a trafikját (vagy legfeljebb örökölte azóta), méghozzá ugyanazon a helyen. Elvárás az is, hogy máshonnan jövedelme nem származhat, az éves árbevétel legfeljebb 100 millió forintos, aminek az elmúlt öt évben legalább 80 százaléka dohányárusításból ered.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.