BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A turisztikai célirányzat felét a Formula–1-re fordították

A kormányzat a legnagyobb összeget, 6,446 milliárd forintot a Formula-1 Magyar Nagydíjra fordította tavaly a költségvetés 12,264 milliárd forintos keretű turisztikai előirányzatából – közölte a nemzeti fejlesztési miniszter a parlament honlapján az MSZP-s Garai István Levente kérdésére. Németh Lászlóné leírta, hogy a pénzt a rendezői jogdíjra, a közvetítői jogdíj 50 százalékának kifizetésére, illetve a versennyel összefüggő stratégiai célok megvalósítására szánták. A Magyar Turizmus Zrt. külképviseletein keresztül akciókkal ösztönzött a futam látogatására, amelynek köszönhetően 35 százalékkal több jegyet értékesítettek tavaly a külföldieknek.

A Formula One World Championship Limited a 2012. évi közvetítői jogdíjból 697 793 amerikai dollárt jóváírt Hungaroring Sport Zrt.-nek (HS). Ezt például a HS, a MÁV Start, a Volánbusz és a BKV együttműködésére, a műszaki szolgáltatások minőségének javítására fordították.

A turisztikai célirányzatra eredetileg 11 milliárd forintot szántak, a végül megemelt összegből a második legtöbbet, 5 milliárd forintot marketingcélokra fordították. A sármelléki reptér 150, a debreceni 49,2 milliót kapott, a 2012. évi Túraautó Világbajnokság megrendezésének támogatására 100 milliót adtak, ugyanennyit szántak a kulturális turisztikai fesztiválokra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.