BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hosszú Katinka keresetben is leiskolázta a mezőnyt

A rövidpályás világkupa első két európai színhelyén Hosszú Katinka kereste a legtöbb pénzt a teljes női úszómezőnyben, összesen 112,3 ezer dollárt. Hosszú lett ugyanis az eindhoveni és a berlini futamok összetett győztese, összesen hat új világcsúcsot elérve.

A különböző versenyszámokban elért eredményeiért 14 ezer dollárt kapott, az összesített győzelemért 40 ezret, míg a világcsúcsokért 58,3 ezer dollárt. A világcsúcsokért egyébként 10 ezer dollár járna, de egy versenyen csak 50 ezer dolláros keret van erre, Eindhovenben pedig hat világcsúcs volt, így kapott kevesebbet. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) idén vezette be a világkupa-futamokon a részteljesítmény díjazását, az összesített verseny győztese majd 100 ezer dollárt fog kapni. A férfiak között a dél-afrikai Chad le Clos lett a rangelső 57500 dollárral, az összetett harmadik Gyurta Dániel 20 ezret keresett.

A FINA a barcelonai világbajnokság 1-6 helyezettjeit is jutalmazta Barcelonában 15 ezer dollárt ért az aranyérem, tízezret az ezüst, ötezret a bronz, de újdonságként a 4-5-6. helyezettek is 4-3-2 ezer dollárt kaptak. Hosszú Katinka itt két arany, egy bronz és egy hatodik helyével 37 ezer dollárt keresett. Így összesen közel 150 ezer dollárt úszott össze a nyáron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.