BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Katasztrófa a Fülöp-szigeteken, több halott és eltűnt

Hét ember életét vesztette, tizenegyen megsérültek, négy ember pedig eltűnt a heves trópusi viharok okozta, két napja tartó özönvízszerű felhőszakadások következtében a Fülöp-szigeteken.

A természeti csapás szinte teljesen megbénította az életet a 12 millió lakosú Manilában, a Fülöp-szigeteki fővárosban és sok helyen Luzon szigetén.

Manilában kedden sok helyen derékmagasságban hömpölygött a víz, valóságos folyókká változtatva az utcákat. A város területének csaknem a felét borítja víz, és részben a repülőteret is. Emberek tízezrei rekedtek otthonaikban és tízezrek találtak oltalmat a Manilában és környékén létesített mintegy kétszáz menedékhelyeken, az úgynevezett evakuációs központokban. Az áradás mintegy 600 ezer embert sújtott a hatóságok közlése szerint.

Az iskolákban két napja szünetel a tanítás, zárva maradt a tőzsde, és nem nyitottak ki a hivatalok, a bíróságok és a nagykövetségek. Manila egész területén és környékén a legmagasabb fokú, piros riasztás van érvényben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.