BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Messi a világ legtöbbet kereső labdarúgója

Tavaly Lionel Messi kereste a legtöbb pénzt a labdarúgók között 41 millió euróval – közölte a France Football.

A francia szaklap az éves fizetést, a prémiumokat és a szponzori juttatásokat is figyelembe vette ranglistáján. Messi évi bére 12,5 millió euró volt, a jutalomként 2,5 milliót kapott, támogatói szerződéseivel 26 millióhoz jutott, így 6 millióval többet keresett 2012-nél. Az összes sportolót tekintve Messi az ötödik, az élen az amerikai golfozó, Tiger Woods áll (53 millió euró) a svájci teniszező, Roger Federer (51,5 millió) két amerikai kosárlabdázó, Kobe Bryant (46,5 millió) és LeBron James (44 millió) előtt. A Forbes decemberi listáján a sportolók között Ronaldo a 9., Messi a 10. volt.

A goal.com összegzése Ronaldót tette a világ leggazdagabb futballistájának 148 millió eurós vagyonával, miután a listát évekig vezető David Beckham visszavonult. Őt Messi követte 146 millióval, Eto''o (Chelsea) 85 millióval, Rooney 84 millióval, s Kaka (Milan) 82 millió euróval.

Messinél a bért tekintve az összkereseti listán második Cristiano Ronaldo (21 millió euró) és klubtársa Neymar is többet keres (18-20 millió euró). Ezért jelenleg tárgyalások folynak, hogy magasabb bért kapjon, pedig tavaly már megállapodott a Barcelonával. Ezek alapján 2018-ig évi 16 millió eurót keres, de a menedzsmentje évi 25 milliós bért szeretne elérni, amivel a világ legjobban fizetett játékosa lenne.

A France Football az edzők kereseti listáját is közzétette. Itt José Mourinho (Chelsea) vezet évi 17 millió euróval. Őt Pep Guardiola (Bayern München) követi 15 millióval, Roberto Mancini (Galatasaray)14 milliót, Carlo Ancelotti 13,5 milliót, Fabio Capello (orosz válogatott) 12 milliót, míg Marcello Lippi (Guangzhou Evergrande) 11,5 milliót keres.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.