BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Barcelonában fizették a legtöbb bért, a City átlaga a legmagasabb

A Manchester Citynél a legmagasabbak idén az átlagbérek a világ sportklubjai között – derül ki az amerikai Sportingintelligence és az ESPN Magazin összeállításából.

A Citynél évente átlagban 8,1 millió dollárt keresnek az első csapatban a játékosok, ami heti 155,9 ezer dollárt jelent. A katari tulajdonban lévő labdarúgó klubot két baseball csapat követi az MLB-ből, a New York Yankees és a Los Angeles Dodgers, ahol évi 8, illetve 7,7 millió dollárt keresnek átlagban a játékosok.

Egyébként, ha az összbérezést nézzük, akkor a két MLB csapat megelőzi a Cityt, mivel Dodgersben évi 241 milliót, a Yankeesnél 208 milliót, míg az angol foci klubnál 202 milliót költenek a játékosok béreire.

A top 12 klubban egyébként összesen 7 labdarúgó klub van, ebből 4 van az angol Premier Leagueban (Manchesterből a city és a United, a Chelsea és az Arsenal), kettő a spanyol első osztályban (Real Madrid, Barcelona), a Bundesligát a Bayern München képviseli. A már említett két baseball csapat mellett három amerikai kosárlabdacsapat (NBA) került a legmagasabb bért fizető klubok listájára, a Brooklyn Nets, a Chicago Bulls és a New York Knicks.

A különböző bajnokságok közül egyébként az átlagfizetés az NBA-ben a legmagasabb, itt 30 csapat 441 játékosának átlagfizetése 4,5 millió dollár, a ligában a bérezésre összesen 2 milliárdot költenek. Az ötéves fizetési átlagot tekintve a Barcelona játékosai jártak a legjobban 37,9 millióval, utána a Real Madrid labdarúgói következnek 36,9 millióval, őket a Yankees sportolói követik 35,7 millióval, majd a City focistái 31,6 millióval.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.