BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állandó csapatokat küldene a NATO az orosz határvidékre?

Tartósan NATO-csapatokat kellene állomásoztatni egyes kelet-európai államokban. Erről Philip Breedlove, a NATO főparancsnoka beszélt. Felülvizsgálná a szövetség hidegháború végét követően hozott döntéseit is.

A NATO-nak meg kell fontolnia azt a lehetőséget, hogy tartósan csapatokat állomásoztasson egyes kelet-európai országokban – mondta a szövetség katonai főparancsnoka. Szerinte a NATO-nak meg kell vizsgálnia, mennyire áll készen arra, hogy válaszoljon az új politikai helyzetre és a kihívásokra, amelyek a Krímben és Kelet-Ukrajnában keletkeztek. Át kell tekinteni azt is, hogyan kell elhelyezni a jövőben a NATO erőit.

Breedlove arra is kitért, hogy az ukrán válság kezdete óta tett NATO-intézkedések védelmi jellegűek, amelyek célja támogatni a szövetség kelet-európai tagjait. A NATO nem kívánja provokálni Oroszországot - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.