BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Puskás Akadémia-Ferencváros: újabb ítélet a bundaügyben

Hamis tanúzás miatt írásbeli megrovásban részesítették Jova Leventét - írja a Blikk. A Fradi-játékost arra próbálták rávenni, a 2010. augusztus 27-én Felcsúton megrendezett Puskás Akadémia–Ferencváros U19-es bajnoki mérkőzésen (1-0) négy vagy annál több gólt kapjon, hogy a hazaiak szerencsejátékokat kedvelő, emiatt anyagi gondokkal küzdő középpályása, P. Csaba számára kedvező eredmény szülessen. Ám a Fradi labdarúgója ellenállt a kísértésnek, a számára beígért egymillió forintos jutalomnak, és nem vett részt a csalásban. Ám a kapus 2011 júliusában a Központi Nyomozó Főügyészségen kitalált történettel állt elő, aztán egyeztetett ügyvédjével, visszament, s az újabb verzió során már a valós képet vázolta fel. Mint kiderült, próbálta menteni barátját.

– Semmiképpen nem akartam Csabit kellemetlen helyzetbe hozni, ezért nem mondtam igazat - nyilatkozta Jova.

P. Csaba, aki a vád szerint az egyrendbeli vesztegetési ügyben bűnsegédként közreműködő egyik játékvezető, Cs. János (28) segítségével internetes irodában fogadott volna a meccsre, a bíróságnak átadott nyilatkozatában elismerte: valóban megkereste a tisztességtelen ajánlattal Jovát, viszont azt tagadta, hogy hamis tanúzásra bújtotta volna fel a kapust.

P. Csaba a bűncselekményekért akár ötéves szabadságvesztést is kaphat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.