BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nők, mint a legkevésbé jól hasznosított erőforrások

A nők túlnyomó része úgy érzi, választania kell a munka és a család között, és sokan élnek meg hátrányos megkülönböztetést a munkahelyükön – derül ki a A Jobline április közepén végzett női karrier kutatásából.

A 800 megkérdezett nő harmada élt már át hátrányos megkülönböztetést a munkahelyén, elsősorban az anyagi megbecsülés, az előrejutás és a szakmai tudás elismerése területén.

A jobiline.hu a hétvégén rendezendő első Női Karriernappal egyebek között abban kíván segítséget nyújtani, hogyan tudnak a hölgyek kellő magabiztosságot szerezni, milyen információkra van szükségük az elhelyezkedéshez és boldoguláshoz, valamint, hogy miként tudják összehangolni a munkát és a magánéletet. A nők túlnyomórésze ugyanis úgy érzi, választania kell a munka és a család között, pedig a szervezők meggyőződése, hogy a két területet harmóniába lehet hozni, ehhez viszont segítségre van szükség. Egyszerre kell a nőkben rejlő gátakat leépíteni és - a világon egyébként sokfelé megfigyelhető és a munkahelyi előremenetelt akadályozó - üvegplafont áttörni - véli Tóbiás Andrea, a rendezvény védnöke. “Hillary Clinton nem véletlenül nevezte a nőket a világ legkevésbé jól hasznosított erőforrásának. A nők problémáiról beszélni kell, és minél gyakrabban érdemes olyan alkalmakat teremteni, ahol a nők ráébrednek, hogyan lehet a sikeres munka és a harmonikus magánélet összhangját megteremteni.”

Az elmúlt években a világ számos országában indultak mozgalmak, amelyek a női egyenjogúságot, a nők munkahelyi érvényesülésének elősegítését tűzték ki célul. Sheryl Sandberg, a Facebook operatív igazgatójának kezdeményezésére létrejött “Lean In” hálózat tömöríti az egymást támogató közösségeket.

A rendezvényen csaknem 30 olyan cég is jelen lesz, amelyek nagy számban keresnek női munkaerőt vagy nyújtanak nőknek szóló szolgáltatásokat. A kiállítók kiemelten fontosnak tekintik a nők sikeres beilleszkedését és messzemenőkig törekednek a családbarát munkahelyi környezet biztosítására. Az álláskínálatok között számos olyan is szerepel, amelyet korábban hagyományosan “férfias” területnek tekintettek: mérnöki, számítástechnikai és telekommunikációs ismereteket igénylő állásokra is több száz nőt várnak vállalatok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.