BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Japán felé lő rakétákat Észak-Korea

Észak-Korea csütörtökön rakétákat lőtt ki a partjaitól keletre fekvő Japán-tengerbe, a lövedékek nem tettek kárt semmiben, kilövésük oka egyelőre nem ismert.

A kommunista ország három rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki keleti partjáról, Vonszan városából. Dél-koreai jelentések szerint 190 kilométer megtétele után csapódtak a Koreai-félsziget és Japán között a tengerbe.

A dél-koreai védelmi minisztérium annyit közölt, hogy egyelőre elemzik az adatokat, igyekeznek meghatározni a rakéták típusát és kideríteni annak okát, hogy Phenjan miért lőtte ki őket. Hozzátette, hogy Dél-Korea az esetleges folytatásra számítva fokozza éberségét.

Elemzők megjegyezik, hogy hadgyakorlatok alkalmával nem ritkák a hasonló rakétakilövések, de Észak-Korea olyankor is e módszerhez folyamodik, amikor élezni akarja a térségben a feszültséget.

Egyelőre nincsenek konkrét jelei annak, hogy a rakéták kilövésének köze lenne Phenjan szerdai fenyegetéséhez, miszerint Észak-Korea "határozott és könyörtelen ellenintézkedéseket" hoz, amennyiben Washington nem állítja le a Columbia Pictures stúdió Az interjú című filmjének októberre tervezett bemutatóját. A filmben az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megbízásából merénylet készül Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un ellen.

Észak Korea közölte, hogy a film bemutatását "háborús cselekménynek" tekintené.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.