BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael újra támad

Megindulhat Izrael szárazföldi akciója. Kedd hajnalban légitámadást hajtott végre Izrael a Gázai övezet ellen. A harci gépek több mint 50 pontra céloztak. Korábban palesztin fegyveresek támadták Izraelt.

Izrael már a szárazföldön is támad: a kedd reggeli légitámadások után Peter Lerner katonai szóvivő jelentette be a szárazföldi beavatkozást.

Izrael a szárazföldi támadás mellett több más alternatív támadási módot is kidolgozott. A katonai szóvivő hozzátette azt is, hogy a légi támadás csak a kezdet volt, a támadásoknál nincsen meghatározott időkeret és további erősítést is fognak fokozatosan mozgósítani. A palesztin elnök felszólította Izraelt, hogy azonnal vessen véget a támadásnak és nemzetközi közbelépést kért az egyre fokozódó konfliktus fékezéséhez.

Az izraeli hadsereg bejelentése szerint hadműveletet indított a Gázai övezet ellen, annak érdekében, hogy leállítsa a rakétakilövéseket. A hadművelet során a katonai rádió közlése szerint három csapást a tengerről indítottak.

A célpontok között számos lakóház és több rakétakilövő, valamint katonai támaszpontok voltak. A támadás körülbelül egy óráig tartott - derül ki a BBC cikkéből. A jelenlegi információk szerint a rakéták egy célbavett lakóházat is leromboltak, de becsapódáskor üresen állt a ház. Kilenc sebesültről tudni, halálos áldozatokról még nem adtak hírt.

A helyi közszolgálati rádió szerint a hadvezetőség újabb - jelenleg 1500-an vannak -tartalékos mozgosítását tervezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.