BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Méltatlansági eljárást indított a NAV 18 záhonyi dolgozója ellen

Pénzügyőrhöz méltatlan cselekmény miatt eljárást indított 18 záhonyi dolgozója ellen a NAV a Központi Nyomozó Főügyészség információi alapján.

A NAV közreműködésével múlt héten büntetőeljárás indult a szervezet hivatásos állományába tartozó pénzügyőrök ellen - írta közleményében az adóhatóság.

A Záhonyban szolgálatot teljesítő pénzügyőröket a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette a TEK közreműködésével, mivel a megalapozott gyanú szerint cigarettacsempészeknek segítettek. A 18 dolgozó közül kilencet előzetes letartóztatásba, nyolcat házi őrizetbe helyeztek, egy további NAV-os pedig szabadlábon védekezhet.

Az alapos gyanú szerint a pénzügyőrök hivatali kötelességüket megszegték, így a büntetőeljárás mellett a munkáltatói jogkör gyakorlója ellenük méltatlansági eljárást indított, melynek lezárását követően a szolgálati jogviszonyuk megszüntethető - tette hozzá a NAV.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.