BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel a menekültügyről: a helyzet nem méltó Európához

A menekültválság miatt kialakult helyzet "nem méltó Európához", és elfogadhatatlan, hogy a válság terheit csupán három-négy ország viseli a 28 uniós tagállam közül - jelentette ki a német kancellár egy duisburgi lakossági fórumon.

"Ez nem az az EU, amelyet szeretnénk" - idézte a kancellárt online kiadásában a Bild című lap, amely szerint Angela Merkel élesen bírálta, hogy a tagországok nem működnek együtt a válság kezelésében.

A németországi helyzetről elmondta, hogy mindenki teljes erővel dolgozik a menedékkérők számának "drámai emelkedése" miatt sokasodó feladatok megoldásán. A menedékkérőket télen is lakható szállásokon kell elhelyezni, mire hidegre fordul az idő, ezért nem lehet tovább "normál üzemmódban" dolgozni, és "néhány rendelkezést hatályon kívül kell helyezni" - mondta Angela Merkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.