BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Demján-csoport egymillió euróval segíti a menekült gyermekeket

A Demján-csoport egymillió eurót (több mint háromszáztizenöt millió forintot) ajánl fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására - közölte a Demján Alapítvány pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a közelmúltban kialakult súlyos menekültügyi probléma megoldása a 21. századi Európa talán legnagyobb humanitárius kihívása. Bíznak abban, hogy a tagállamok vezetői, az unió döntéshozói felelősen és közösen minél előbb kialakítják a menekültek kezelésének leghatékonyabb és leghumánusabb gyakorlatát.
   
A fenti anyagi támogatást a hazánkban és Magyarország határain tartózkodó menekült gyermekek körülményeinek javítására ajánlják fel, elsősorban élelmiszerekre, ruházatra, országon belüli utazásra, egészségügyi ellátásra, információs anyagok előállítására, valamint a helyzet megoldásán dolgozó hivatalos személyek és civilek munkájának segítésére.
   
A pénzügyi forrás konkrét felhasználásáról a Demján Alapítvány az illetékes állami szervek és a témával aktívan foglalkozó, független civil szervezetek bevonásával dönt.
   
Demján Sándor egyúttal felhívással fordult minden magyar és külföldön élő, a szolidaritás eszmeiségét magáénak valló magánszemélyhez, vállalkozóhoz és intézményhez, hogy csatlakozzon ahhoz a pénzügyi alaphoz, amelyet erre a célra hozott létre a Demján Alapítvány a Gránit Bank elkülönített számláján.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.