BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kőbánya-Kispestnél tiltakoznak a menekültek, nem mennének Debrecenbe

A Hír24 információi szerint rengeteg a rendőr Kőbánya-Kispest vasútállomáson, folyamatosan érkeznek az egyenruhások.

A Kiskunhalasról a debreceni menekülttáborba irányított migránsok egy csoportjából hajnal 5 óra 20 perckor Kőbánya-Kispest vasútállomáson többen közölték, hogy nem hajlandóak átszállni a Debrecen felé tartó vasúti szerelvényre (a csoport kisebb része továbbutazott). A bevándorlók a vasúti sínpár mellett "részben levetkőzve, részben gyermekeket maguk elé tartva", azt követelik, hogy szabadon eljuthassanak Németországba - olvasható a rendőrségi közleményben.

A vasúti forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette, ennek ellenére a vonatközlekedésben az érintett szakaszon változások várhatóak.

A menekültkérelmet előterjesztők a menekültügyi eljárás ezen szakaszában Magyarország területén szabadon mozoghatnak, a hatóság kötelezésére azonban nyilvántartásba vételüket követően 24 órán belül meg kell jelenniük a számukra az ügyük elbírálásának idejére kijelölt befogadó állomáson. Az útba indított menekültkérelmet előterjesztők személyi szabadságukat korlátozó hatósági intézkedés alatt nem állnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.