BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szlovákia is keményebben lépne fel a terrorizmus ellen

A terrorizmus elleni harc jegyében a törvényi háttér szigorítását helyezte kilátásba Robert Fico szlovák miniszterelnök a pozsonyi kormány biztonsági tanácsának szerdai ülése után.

Az elsősorban a büntető törvénykönyvet és a büntető perrendtartást érintő változtatások konkrétumairól már jövő hétfői ülésén dönteni akar a pozsonyi kormány biztonsági kabinetje, a törvénymódosításokat gyorsított eljárásban tárgyalja majd a törvényhozás - jelentette szerdán a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség Robert Fico közlésére hivatkozva.

A várhatóan már heteken belül érvénybe lépő szigorítások sorában egyebek mellett a terrorizmussal gyanúsítottak kötelező vizsgálati fogságba vétele, valamint a rendőrség és a titkosszolgálatok jogköreinek bővítése szerepel.

"Nem utasítjuk el az alkotmánymódosítás lehetőségét sem, az alapvető szabadságjogokat érintően" - jelentette ki Robert Fico. Hozzátette: amennyiben ilyen lépésre kerülne sor, és mivel az általa vezetett kormánypártnak, az Irány - Szociáldemokráciának (Smer-SD) nincs alkotmányos - háromötödös - többsége a pozsonyi parlamentben, találkozót fog kezdeményezni az ellenzéki pártok vezetőivel az alkotmánymódosításhoz szükséges szavazatokat megszerzése miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.