BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kampánypénzek miatt nyomoznak egy párt ellen

Eljárás indult a Seres Mária Szövetségesei nevű párt ellen a 2014-es kampányra kapott állami források felhasználása miatt - írta a Magyar Nemzet.

Eddig 29 gyanúsítottat hallgattak ki annak a nyomozásnak a során, amelyet az Állami Számvevőszék feljelentése alapján rendelt el a nyíregyházi ügyészség egy párttal szemben - írja a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva a Magyar Nemzet. A rendőrségi információ erre már nem terjedt ki, de a lap úgy tudja, hogy a Seres Mária Szövetségesei (SMS) nevű szervezet ellen folyik az eljárás a 2014-es kampányra kapott állami források felhasználása miatt.

A rendőrség közlése szerint a vádhatóság számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségek megszegése vétség gyanúja miatt rendelte el a nyomozást.

A lap szerint az SMS több tavalyi képviselőjelöltje számolt be arról, hogy meg kellett jelennie a lakóhelye szerinti rendőrségen, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és rabosították.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.