BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hőség, viharok és felhőszakadás: narancs riasztás hét megyében

Ma sem kíméli a hőség és a felhőszakadás az országot: ezúttal már mind a 19 megyére kiadták a figyelmeztetést.

Az ország teljes területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vagy a felhőszakadások, vagy a hőség miatt mára. A következő néhány órára Csongrád megyében, valamint Bács-Kiskun és Békés megye déli részében másodfokú, a Barcs-Szécsény vonaltól keletre és délre szinte mindenütt, valamint Csornától Szombathelyig elsőfokú riasztás van érvényben a felhőszakadások miatt, Jánoshalomtól Gyuláig pedig elsőfokú a viharok miatt is, de a nap későbbi részében mindenütt érdemes felkészülni a rossz időre.

A várható nagy esők miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Budapesten, a teljes Dél-Alföldön, valamint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Tolna megyében másodfokú a figyelmeztetés, ott rövid idő alatt 50 milliméternél több csapadékra kell számítani. Mindenhol máshol elsőfokú figyelmeztetés van életben, ott 25-30 milliméternél több eső jöhet. Budapesten, a Dél-Alföldön, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Tolna megyében viharriasztást is kiadtak, ott a zivatarokat kisebb valószínűséggel követheti károkat okozó szél és jégeső. A hőség miatt az Alföldön van első fokú figyelmeztetés, ott 25 fok feletti a napi középhőmérséklet.

Holnap a felhőszakadások miatti országos figyelmeztetés érvényben marad. A hőségriasztás Budapesten, a teljes Alföldön, illetve Pest és Heves megyében marad meg holnap is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.