A Michelin-csillaggal elismert olasz Massimo Bottura és társa, a brazil David Hertz elindították a RefettoRio Gastromotiva programot, mely az olimpiai falu ételtöbbletét gyűjti össze. A fölöslegessé vált ételeket aztán ismét hasznossá teszik, napi ötezer adagot szolgálnak fel belőlük a riói favelák szegényeinek - írta meg a Bama.
A séfek elmondása szerint az ételeknek semmi baja, azok csupán „csúnya” gyümölcsök és zöldségek, vagy épp olyan joghurtok, melyek szavatossági ideje két napon belül lejárna.
Az emberiség harmada alultáplált, miközben az előállított étel 30-50 százaléka minden évben a szemetesben végzi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.