BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eső, hó és durva szél jön a hétvégén - narancs riasztást adnak ki

Nagy esőket várnak az ország több részén is: az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést. Ez azonban semmi ahhoz képest, ami szombaton jön.

Három megyét figyelmeztetett az OMSZ az esők miatt ma. Vas, Zala és Somogy megyében egy nap leforgása alatt 20 milliméternél is több eső eshet - jelezték.

Ez azonban csak a kezdet: szombaton már esőre, hóra, szélre és hófúvásra kell felkészülni. A legnagyobb területen az eső okozhat bajt: narancs riasztás lesz életben Somogy, Tolna és Zala megyében, ott egy nap alatt 30 milliméternél több lehet az eső. Budapesten és Pest megyében, a teljes Dél-Alföldön, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya, Fehér, Veszprém és Vas megyében pedig elsőfokú esőriasztás lesz. Havazás és hófúvás miatt Veszprém és Vas megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetést, ott 12 óra alatt 5 centinél több hó eshet, a szél pedig alacsony hótorlaszokat emelhet. A szél miatt Veszprém, Vas és Zala megyét figyelmeztetik, ott óránkénti 70 kilométeresnél erősebb széllökések jöhetnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.