BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétmillió forintra büntetett az MNB

A Magyar Nemzeti Bank célvizsgálatot indított az OTT-ONE Nyilvánosan Működő Részvénytársasággal (OTT-ONE Nyrt.) szemben, és a feltárt jogszabálysértések miatt 2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a társaságra - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A jegybank figyelmeztette a céget, hogy a jövőben a konszolidált pénzügyi kimutatásait pontosan, a hatályos nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készítse el.  

A közlemény szerint a jegybank célvizsgálatában a társaság 2015-ös éves és 2016 első féléves konszolidált beszámolóját elsősorban a nemzetközi számviteli standardokban előírt közzétételi kötelezettségek teljesítése szempontjából vizsgálta.

Az MNB egyebek mellett megállapította, hogy a társaság a 2015-ös pénzügyi évről készített jelentése nem pontosan tartalmazta a jogszabályok által előírt - az éves beszámolókkal és vezetőségi jelentésekkel kapcsolatos - kibocsátói nyilatkozatokat, valamint, hogy a vizsgált beszámolók több ponton nem álltak összhangban az alkalmazandó nemzetközi számviteli standardok egyes előírásaival.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.